USL vrea să simplifice demiterea preşedintelui

Senatorul PSD Georgică Severin ăi deputatul PNL Cornel Pieptea au depus, la începutul săptamânii, în Parlament, o iniţiativă legislativă care modifica legea referendumului şi are ca scop simplificarea procedurii de demitere a preşedintelui României. Proiectul de lege prevede ca referendumul pentru demiterea preşedintelui să fie valabil dacă a întrunit majoritatea voturilor valabil exprimate, la nivelul ţării, de cetăţenii care au participat la referendum. În legea actuală, referendumul este validat cu jumătate plus unul din numărul alegatorilor înscrişi pe liste. O a doua initiaţivă legislativă semnată de aceiaşi doi parlamentari taie prerogativele Curţii Constituţionale de a se pronunţa asupra constituţionalităţii hotărârilor Parlamentului.
Am crezut că sunt numai doi bolunzi în USL, care vor să facă din Curtea Constituţională o păpuşă în vitrina democraţiei şi ei să aibă cotrol suprem, dar am urmărit în media mai mulţi membri USL susţinând aceeaşi tâmpenie.
Păi stimaţi USL-işti, dacă preşedintele este ales de 8 milioane de votanţi, de ce să fie demis de jumătate din cei care se prezintă la referendumul de demitere, DACĂ EI SUNT CINCI, ŞI MAJORITATEA DIN CINCI ESTE TREI?!
De ce nu aplicaţi dvs. principiul simetriei şi asupra parlamentarilor? Indiferent cu câte voturi sunt aleşi, să avem o lege prin care să-i putem demite, aplicând acelaş principiu: jumătate plus unul din numărul voturilor valabil exprimate.

O a doua initativa legislativa depusa de aceiaşi doi parlamentari bolunzi prevede eliminarea atribuţiilor Curţii Constituţionale de a se pronunta pe constitutionalitatea hotararilor Parlamentului.

Dă clic pentru a accesa document-2012-05-23-12327996-0-proiect-lege-modificare-ccr.pdf


Art.27. (1) Curtea Constituţională se pronunţă asupra constituţionalităţii regulamentelor Parlamentului, la sesizarea unuia dintre preşedinţii celor două Camere, a unui grup parlamentar, sau a unui număr de cel puţin 50 de deputaţi, sau cel puţin 25 de senatori.”
Deci în varianta USL, „Curtea Constituţională se pronunţă asupra constituţionalităţii regulamentelor Parlamentului” ATAT! VI SE PARE NORMAL?????
Nu se mai pronunţă despre legi, HG, OUG… ci doar despre regulamentele parlamentuli… ADICA CCR v-a stabili de acum înainte dacă portarul poate „constituţional” să dea la matură.
Legea PDL-ului transforma avizul CCR din „Consultativ” în „Obligatoriu”. Legea USL transforma CCR în păpuşa din vitrina democraţiei, surdo-muto-orbo-şchioapă, desigur, desigur, în numele democraţiei..

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: