Ponta şi legea, noţiuni paralele

Deci: Inspectoratul de Stat pentru Construcţii organizează un măreţ simpozion contra unor substanţiale donaţii la care se înscriu constructori adevăraţi (!): Regia huilei, a apelor şi alte regii care se ocupă de construcţii cum mă ocup eu de pescuit oceanic. Firmele de construcţii sunt vizitate şi invitate să vină cu donaţii. Până la urmă se adună circa 1,7 milioane euro, bani care nu ajung niciodată la Inspectoratul de Stat pentru Construcţii, ci la patru firme, de la care banii sunt viraţi la două firme şi începe tocarea lor sub pretextul unor servicii. De fapt, sunt bani folosiţi în campania electorală de Năstase.
Ponta ajunge premier. Nici nu i-a cântat cocoşelul de trei ori şi trece Inspectoratul de Stat pentru Contrucţii în subordinea directă a premierului şi-i schimbă directorul cu paţachina numită Constantin Adrian Balaban Grăjdan, care transmite Curţii Supreme adresa prin care ISC renunţă la recuperarea prejudiciului de 1,5 milioane euro din dosarul Trofeul Calităţii.
Pretextul este halucinant, demn de secţia bolnavi gravi, Bălăceanca: „Constiinţa m-a obligat să fac acest lucru şi pentru că se împlinesc 150 de ani de când Alexandru Ioan Cuza a înfiinţat această structură” Cred că săracul Ioan Cuza se întoarce-n mormânt de nervi!
Deci, sub cel mai cinstit guvern din galaxie conştiinţa dictează înaintea legii!
Maurul însă şi-a făcut datoria, maurul poate fi demis. Şi este demis.
Ponta, ca să arate că nu înţelege nimic din LEGE, îl demite pe Constantin Adrian Balaban Grăjdan „din cauza comportamentului”, „care a luat decizii fara sa-l informeze pe primul ministru” nu din cauză că prejudiciază ISC, nu din alte cauze legate de încălcarea legii.

Comandante, Ponta nu încalcă Constituţia, ci o calcă în picioare. Spre deosebire de tine, eu doresc să guverneze până-n toamnă, dacă se poate să-şi păstreze stilul şi guvernul, cel mai cinstit din galaxie. Marele orator nu este decât un penibil apărător al borfaşilor.

Deci, dle Ponta, la capitolul legislaţie sunteţi repetent. Autorităţile publice au obligaţia de a se constitui părţi civile. În acest sens sunt dizpoziţiile Art. 221, alin. 4. Cod de procedură penală, coroborat cu Art.145 Cod Penal. Dispoziţiile din Codul de Procedură Penală au caracter derogatoriu de la pricipiul disponibilităţii părţilor, obligând sefu` grăjdar să se constituie parte civilă, renunţarea sa de la constituirea de parte civilă AVÂND CARACTER PENAL. În spiritul acestei orientări există şi hotărâri pronunţate…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: