Uninominalul lui Ponta

1. Nu fiţi naivi, nu s-a votat pentru voi. Fiecare guvernare modifică legea electorală după cum îi cade bine la alegeri. Acuma acest sistem avantajează USL-ul. În 2016 pariem că va fi alt sistem?

2. A fost eliminat pragul de 5%. Vor intra o puzderie de partide în Şparlament, se vor face coaliţii, mama coaliţiilor, bunica şi străbunica coaliţiilor, în funcţie de CINE VA DA MAI MULT.
Unul dintre principalii beneficiari ai eliminării pargului va fi UNPR, care a şi negociat această modificare a legii electorale în schimbul sprijinului parlamentar acordat guvernului Ponta. Deci e lege făcută pentru ei, nu pentru noi.

3. Târguiala „spre binele naţiunii” nu s-a oprit aici: pentru a îmblânzi UDMR-eaua, care ameninţa că va contesta legea la Curtea Constituţională, s-a introdus o prevedere conform căreia, în judeţele unde există o minoritate etnică de peste 7%, conform recensământului, aceasta să aibă un reprezentant în Parlament chiar dacă nu reuşeşte să câştige un colegiu uninominal. UDMR ar urma să câştige astfel în jur de 4-5 parlamentari faţă de situaţia actuală. Cine ţipa ca din gură de şarpe că nu mai vrea să audă de UDMR?

4.Teoretic există posibilitatea ca toate colegiile să fie câştigate de un singur partid . Cu 40 % din voturi. Totusi, în urma acestei legi mafiote, partidul ala va avea 100 % în parlament.
Partidul Y, de pe locul doi la nivel naţional, cu 39 % nu va avea nici un reprezentant !!
Uninominalul pur este folosit în Marea Britanie, de fapt singura ţară din UE care foloseşte acest sistem. Avem noi lorzi să-i trimitem în Parlament sau politicieni de trei parale chioare?
De fapt, orice sistem de vot am adopta (sistemul mixt este folosit în Germania sau sistemul de vot pe liste ca în Italia ţări care arată că SE POATE) la noi ar da greş, pentru că avem politicieni de Dâmboviţa.

5. Desigur că nu se ţine cont de referendumul naţional pentru reducerea numărului de parlamentari la 300.
Nu numai că nu se reduce numărul de parlamentari cu vreo 30-40 de indivizi, conform recensământului, măcar, dacă nu conform voinţei poporului exprimată la referendum.
Culmea este că numărul parlamentarilor va creşte cu vreo 20 prin cadoul oferit minorităţilor!

Antonescu trage concluzia, genial: „alegerea primarului într-un tur este o prostie, dar ca să fim coerenţi, haideţi să facem prostia până la capăt!”.

Vin şi pun ştampila:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: