Miniştri propuşi aflaţi în incompatibilitate

Trei ministri din cei 21 anuntati, marti seara, de premierul desemnat Victor Ponta se afla in situatie de incompatibilitate cu o functie publica.
Corina Dumitrescu, propusa pentru portofoliul Educatiei, se afla in incompatibilitate, dupa cum a semnalat ANI, deoarece este rector al Universitatii Crestine Dimitrie Cantemir si membru CSM. De asemenea, Cristian Dumitrescu, sotul ministrului desemnat la Educatie, Corina Dumitrescu, a anuntat ca isi va da demisia din comisia de invatamant a Parlamentului. Ca presedinte al comisiei, acesta ar fi trebuit sa ii dea avizul propriei sale sotii.
Mircea Diaconu, senator PNL, a primit din partea ANI o decizie de incompatibilitate deoarece a fost in acelasi timp senator si director-manager al Teatrului „C.I. Nottara”.
Victor Alistar, nominalizat pentru a fi ministru delegat pentru Strategii guvernamentale, ANI a facut inca de azi dimineata urmatoarele precizari: “Prin actul de constatare nr. A/1130/I.I./2009 din data de 20 iulie 2009, rămas definitiv la data de 7 august 2009, prin necontestare, Agenţia Naţională de Integritate a constatat că Alistar Teodor Victor s-a aflat, în perioada 23 ianuarie 2007 – 1 martie 2009, în stare de incompatibilitate, întrucât a deţinut, concomitent, calităţile de funcţionar public – purtător de cuvânt în cadrul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, Director Executiv în cadrul Asociaţiei Române pentru Transparenţă, începând cu anul 2004, şi avocat definitiv în cadrul Cabinetului individual de avocatură „Alistar Teodor Victor”, începând cu 23 ianuarie 2007 şi până la data constatării. Lui Alistar Teodor-Victor i se aplică sancțiunea prevăzută de dispozițiile art. 25, alin. (2) din actul normativ amintit, în sensul decăderii din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică, cu excepţia celor electorale, pe o perioadă de 3 ani, de la data rămânerii definitive a actului de constatare, respectiv până la data de 07.08.2012. Legalitatea sancțiunii a fost confirmată și de dispozițiile Deciziei Curţii Constituţionale nr. 54 din 25 ianuarie 2011. ANI mentioneaza faptul că orice alte litigii aflate pe rolul instanţelor de judecată au fost iniţiate de către Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, ca urmare a rămânerii definitive a stării de incompatibilitate, şi nu au legătură cu consecinţele juridice ale aplicării prevederilor legale privind incompatibilităţile în funcţiile şi demnităţile publice”.
Andrei Marga, propus ministru de Externe. A fost acuzat ca si-a favorizat sotia cat a fost rector al UBB, tolerand si alte cazuri de nepotism si profit din conflict de interese in universitate. Conform presei locale, numai in anul 2010, veniturile declarate ale rectorului Marga si sotiei sale au ajuns la aproape 350 000 RON.

ww.romaniacurata.ro/probleme-de-integritate-la-nominalizarile-lui-ponta-2763.htm

Aici cv-ul Corinei Dumitrescu:
Reprezentantii Universitatii Stanford din SUA au transmis la solicitarea HotNews.ro ca nu au găsit date oficiale care să ateste că ministrul Educatiei propus de Victor Ponta, Corina Dumitrescu, ar fi fost inscrisă sau ar fi absolvit un program finalizat cu diplomă al universităţii. Corina Dumitrescu a precizat în CV-ul oficial postat pe site-ul CSM că în 1996 a studiat la Stanford cu menţiunea că a urmat cursuri de drept internaţional. Contactată de HotNews.ro, Corina Dumitrescu a declarat doar că “e un studiu pe care l-am făcut la Institutul Hoover, un stagiu de pregatire, şi o să va dau toate detaliile de marţi incolo”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: