Perle ale politicienilor, din Ziare.com

Ioan Rus: Trebuie sa separam in PSD barbatii de curve.
Daca am negocia inainte de depunerea motiunii cu celelalte partide, am fi curve, daca am negocia dupa, am fi barbati.
Razvan Theodorescu: In politica romaneasca, poti sa fii curva, dar nu poti fi tampit.
Mircea Geoana: Ceea ce trebuie sa facem in acest moment este sa oprim stoparea declinului.
Traian Basescu, ca multi alti politicieni din clasa politica actuala, este un deseu toxic al tranzitiei. Avem nevoie de o clasa politica cinstita si reformata. Cand ai in fata un deseu toxic, ai trei variante: fie il incinerezi, fie il izolezi si il pui intr-un sarcofag de plumb, fie il reciclezi.
Dar poate cele mai amuzante citate au fost “produse” de tribunul furibund, Corneliu Vadim Tudor (presedinte PRM), si de latifundiarul din Pipera, Gigi Becali (lider PNG).
Corneliu Vadin Tudor: Eu as putea sa fiu presedinte pentru o zi, dar o zi polara, de sase luni.
Decat o democratie bolnava, mai bine o dictatura sanatoasa.
Nu intotdeauna evenimentele propriu-zise coincid cu mersul neuronilor nostri.
Nu-mi intra capul printre gratiile inaltelor porti, asa ca am sarit gardul.
Romania este tara unde aviatia e la pamant, iar agricultura e in aer.
Batea ploaia cu grindina, mare cat singurul testicul al lui Oliviu Gherman.
In fiecare copil de roman se naste un Vadim Tudor!!!
Gigi Becali: Am promis ca pe tradatorul asta de Dan Voiculescu o sa-l distrug pana cand o sa-l nenorocesc.
Am vorbit cu varu-meu Giovanni si cu Victor sa facem un partid care sa fim mai tari ca fratii Kennedy. Am fi condus Romania. Dar n-au vrut, fraierii.
Nici nu stiti ce sensibilitate am eu in suflet, dar nu stiu sa ma exprim. Daca as sti, as vorbi mai frumos decat Liiceanu si Plesu.
Stiti cat de mult scuip eu televizorul la mine acasa? Cum vad un nenorocit care vorbeste de binele public, cum ii trag un scuipat!
Ma sperie atractia acestui partid care o are la populatie!
Partidul Noua Generatie are o orientare de centru: cand la stanga, cad la dreapta, de la caz la caz.
Partidul Noua Generatie va fi Biserica politicii romanesti, iar eu voi fi Sfantul Petru.
Eu sunt presedintele presedintilor presedintilor.
Tariceanu, VIP? Va spun eu ce VIP e: Very Important Papagal. Auzi la el, ce tupeu obraznic!
Eu am ajuns aici pe labele mele de urs si pe sabia mea.
Eu cu viata mea, in fiecare dimineata de cand ma dau jos din pat, fac istorie.
M-am lasat de fumat fiindca daca fumam, insemna ca tigara era mai puternica decat mine, si-atunci cum mai puteam eu sa conduc tara?
M-am certat si cu Mitica Dragomir, dar fara jigniri. El m-a facut oligofren, eu l-am facut zdreanta, dar nu ne-am insultat. In schimb, Marian Iancu e obraznic si umbla cu tot felul de jargoane care nu e bine sa le dai la presa.
La botezul copilului lui Dica, am baut sampanie si dupa aia am spart paharul fiindca asa sunt eu: sunt un om care am sentimente care traiesc.
Steaua va purta zimbrul lui RAFO pe piept pentru un milion de euro. Asta inseamna ca Steaua nu-si murdareste tricourile decat pentru suma care merita.
Daca marcam un gol la inceput, pe urma puteam sa jucam si la 0-0.
N-are cum sa ma bata Copos pe mine in postul Pastelui. El e UTC-ist, eu sunt crestin. Pai credeti ca Dumnezeu nu vede?
Meritul pentru titlul castigat de Steaua e 50% al lui Olaroiu si 50% al lui Protasov, dar cel mai mare merit e al meu.
Si alt lider PRM lipsit de jena, Dumitru Dragomir: Ascultati-ma ce va spun, noi de-a lungul istoriei am schimbat patul, nu curva. Ma scuzati ca vorbesc asa, dar am fost operat de rusine.
null


Din puţul gândirii iliesciene

* Avem și noi o boală în țara asta, iar aceasta este alternanța la Putere. Și chiar dacă există această alternanță la Putere, nu am ajuns să învățăm faptul că ea nu trebuie să întrerupă continuitatea anumitor lucruri. (Suceava, octombrie 2005)

* Vă mulțumesc pentru ce ați demonstrat și în aceste zile, că sunteți o forță puternică, cu o înaltă disciplină civică și muncitorească, oameni de nadejde și la bine, dar mai ales la greu. (București, iunie 1990, discurs ținut minerilor)

* Toate hotărârile adoptate de judecatori n-au acoperire legală pentru a repune în proprietate câtă vreme o lege nu stabilește în ce context, cum se pune în proprietate un proprietar naționalizat sau aflat într-o situație legală. Asta e problema de fond. Am auzit că și în București se deschid procese, iar ICRAL-ul, care reprezintă interesul public, nu se prezintă la proces. Și aici, fără îndoială, apar abuzuri și mercenariat. Sunt plătiți. Ei, ca persoane, funcționarii din aceste instituții, nu mai merg să apere interesele chiriașilor și interesul public. Atunci, instanța judiciară n-are decât partea care pledeaza pentru, și cedeaza. N-ar trebui să cedeze pentru că nu au acoperire legala. (Satu Mare, 1994)

* Este un moft chestia asta cu „sfânta proprietate privată”, restituirea pădurilor este o prostie istorică. (Focșani, ianuarie 2001)

* Garantarea proprietății ar însemna stoparea dreptului de a-ți mai înstrăina proprietatea. E corect? Nu-i corect, conform dreptului de proprietate modern. Asta era valabil în feudalism, legarea de pamânt a oamenilor. (februarie 2001)

* Estul este superior Vestului, fiindcă în Est s-au păstrat cooperativele agricole de producție. (iunie 2001)

* Păi, americanii ce postură au ca să judece vechiul si noul când ei există ca stat de vreo două sute si ceva de ani?! (referitor la un comentariul lui Donald Rumsfeld, care a declarat că țările europene care s-au opus invadării Iraqului sunt „Europa veche”)

* Mircea Geoana s-a purtat ca un prostănac între cele două tururi de scrutin. (București, februarie 2005, declație în fața senatorilor PSD)

* Nu era nevoie de asemenea apeluri, istericale, că ne așteaptă o mare nenorocire. (februarie 2005, referitor la o declație a lui Traian Băsescu, care a spus public că după integrare pe români îi așteaptă o perioada mai grea)
* E un băiat inteligent, dar este handicapat în zona experienței politicii propriu-zise în conducerea unui partid. (octombrie 2005, interviu acordat unei publicații ieșene despre Mircea Geoana)

* Doomnu’ Copoiu, doooomnuu’ Copoiu, nu mai îmi da dom’le cu sula-n coaste! (București, 1990, către Corneliu Coposu, pe vremea cand Iliescu era presedinte al CFSN)

* Eu sunt președintele țării și fac ce vreau și mă duc unde vreau și nimeni nu mă oprește, asta ca o paranteză. (Harghita, 2002)

* Monarhia, o relicvă a istoriei.

* Măi, animalule! (Constanta, 1990, către un jurnalist care i-a pus o întrebare neplăcută)

* Monopolul privat e mai al dracului decât ăla de stat.

* Nu au avut nimic de-a face cu socialismul științific, au întinat nobilele idealuri ale comunismului! (22 decembrie 1989, despre soții Ceaușescu, pe care îi acuza de trădare)

* Să sunăm (la Moscova) să spunem cine suntem și ce vrem. (București, decembrie 1989, în timpul revoluției)

* Pus astfel în lumină, ancorat in sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.

* M-am văzut cu madam Thatcher acasă la un lord. (Atena, august 2004, în tribună la Olimpiadă)

* Pentru un partid, statutul de opozant este cel mai bun purgatoriu.

* Adrian Năstase a obosit cam repede. Este de ințeles, meseria de premier e obositoare. (februarie 2003, la un post de televiziune, într-o perioadă în care relațiile cu Năstase erau tensionate)

* Se dă pe seama minerilor, pe nedrept, violența. Nu minerii au provocat atunci violența, ei au fost efectul și nu cauza. Minerii meritau să le mulțumesc, pentru ca poliția capitalei dispăruse iar ei făceau un act civic, de solidaritate si cu instituțiile statului, și cu populația capitalei. Le-am mulțumit minerilor ca să plece din capitală. Din mineriade am invățat cum să construim statul de drept.

Reclame

One Response to Perle ale politicienilor, din Ziare.com

  1. Blue says:

    Da… şi spun că sunt o clasă … Atâta pot, atâta spun …

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: